NOBIS

Landsbyen, kroen & markedspladsen

et tankespind 

KROEN

Landsbyen kunne udover sine forskellige bofællesskaber, også have et tilbud om simpel overnatning for venner, gæster og pårørende, et mikro Bed & Breakfast / Hotel.
Kroen i landsbyen’ etableres med f.eks. fem værelser til B & B, serviceret af mennesker med kognitive udfordringer.

Kroens B & B har også en lille fællesstue blandt andet til morgenmad. Fællesstuen ’madsalen’ skal også fungere som cafe, som er åben for fællesskabet og for lokalmiljøet. Åbningstider fra f.eks. onsdag til søndag fra 14 – 17. Caféen rummer også en ’mikro’ kiosk, med basisvarer. (Koncept a la Chaplin, Helsingør).

Mennesker med kognitive udfordringer kan formidle nærvær og hjerte, så alle gæster føler sig velkomne.

MARKEDSPLADSEN

Mennesker med kognitive udfordringer kan være med til at styrke Landsbyens identitet, med mangfoldighed, diversitet og åbenhed. Markedspladsen er mødestedet mellem bofællesskaberne, små virksomheder, og byen omkring.

Markedspladsen er med til at profilere en Landsbyidentitet, og indbyder venner, pårørende og nærmiljøet til at opleve et fællesskab, der er med til at bryde følelsen af ensomhed og isolation. Derudover er markedspladsen tænkt som et mødested med gode danske produkter (f.eks. Rokkedyssegård: nye danske kartofler, frugt, saft, syltetøj m.m., Nørrebro bryghus og meget andet).

Markedspladsen er også tænkt som et mødested for tidens store spørgsmål: Handicappolitik; klima; integrationog kunst og musik, som er med til at styrke mangfoldigheden